Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

joi, 21 octombrie 2010

"Aceasta casa nu e de vanzare!"- Rosia Montana

" Pretuirea naturii patriei devine parte integranta in educatia noastra" - spunea biologul Radu Codreanu, iar naturalistul Al. Borza ne asigura ca      "Stiinta este a tuturor, dreptul si datoria de a studia natura este a omenirii intregi, deci si controlul monumentelor naturale este o datorie a ...tuturor". Astfel, corelarea intereselor umanitatii in conformitate cu legile creatiei este unica premisa a continuitatii vietii pe Terra.
In judetul Alba, intre Abrud si Campina - in Tara Motilor - se afla un tinut de vis, nepoluat, cu zacaminte bogate de aur si argint care au aprins pofta de imbogatire  a conducatorului unei firme australiene Eurogold Corporation - Gabriel Resources - Frank Timis. Potrivit prevederilor Repertoriului Arheologic al Romaniei, aici s-au descoperit dovezi ale existentei umane inca din 2500 i.Hr.( Neoliticul mijlociu ). Fost centru minier Alburnus Maior este singura  localitate din Dacia Romana unde s-a gasit o tablita cerata pe care era scrisa data de 6 februarie 131 d. Hr.
Locuitorii de aici traiesc un adevarat cosmar fiind amenintati cu stramutarea si distrugerea zonei. Ce-i leaga pe urmasii lui Horea si Avram Iancu de aceste locuri? Nestramutata lor dorinta ca locuintele , bisericile, osemintele strabunilor sa ramana acolo, dimpreuna cu toate bogatiile pamantului aflate sub steampuri, este de fapt demnitatea lor de oameni care nu ar suporta sa vada cum acest plai al statorniciei romanesti e transformat intr-o vale a plangerii unde ar curge suvoi lacrimi de aur in buzunarele altora....
Sunt unii care cred ca pot cumpara orice : rasul copiilor, adierea vantului, lacrimile mamelor si strigatul strabunilor, memoria, viitorul...Altii, tradatori, au renuntat la casa lor pentru 30 de arginti...si au sfarsit in streang la fel ca Iuda, coplesiti de blestemul stramosesc.
Rupti de pamantul mantuirii sau pur si simplu venetici, tot felul de costumati de trotuar coboara din limuzinele lor luxoase in cate un vad de munte , insotiti de ingineri, desfac pe parbrize coli albe de hartie si traseaza niste linii, inchipuindu-se mici dumnezei. Ce-i de facut? 
Cinste fiilor de moti care rezista presiunilor psihologice de atatia ani de zile! Cinste celor care si-au impodobit casele cu bannere pe care scrie : " ACEASTA CASA NU E DE VANZARE!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu