Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

luni, 13 septembrie 2010

111 ani de la nasterea Capitanului. Corneliu Zelea Codreanu : Prezent! - " Cel ce lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu va fi invins niciodata!"

" Neamul romanesc a avut inaintasi vrednici de pomenire: sfinti, martiri, eroi, care l-au sfintit pe drumul istoriei spre vesnicie si i-au dobandit mantuirea prin nevointe, suferinte si inaltari. Intre acestia, Corneliu Zelea Codreanu (13 septembrie 1899 - 30 noiembrie 1938) ii este prin excelenta Capitanul. 
Prin viata sa, Codreanu nu a marcat doar o existenta pamanteasca personala, ci a repus neamul in conditia de a-si cunoaste , intelege si urma linia misiunii sadite de Dumnezeu in fiinta sa, in care care telul final este" INVIEREA    ....in numele Mantuitorului Iisus Hristos "( Pentru legionari - C.Z. Codreanu).
Aceasta perspectiva a fost deschisa romanilor prin intemeierea la 24 iunie 1927 a Legiunii " Arhanghelului Mihail" - formatiunea care prin simtire, unitate sufleteasca, si fapta creatoare a rodit in sanul neamului urcusul duhovnicesc pe linia Bisericii lui Hristos. Fericit e neamul romanesc ca a zamislit Capitanul si Legiunea in secolul in care asupra lumii s-a abatut urgia antihristica sub forma bolsevismului. De sub povara muntilor de suferinte milenare, suportand salbaticia fiarelor salbatice ce muscau din carne si suflet si ridicandu-se din mlastina degradarii umane aduse de secularizare si cosmopolitism, romanii au vazut lumina dumnezeiasca in cadrul organizat al Miscarii Legionare. 
Generatii dupa generatii s-au incadrat in ordine si disciplina, prin cantec si munca in unitatea care aduce biruinta. Jertfa, care e masura crestinatatii, a transfigurat viata neamului, proiectandu-l la starea de "ecumenicitate nationala" ( cf Pentru Legionari, C.Z.Codreanu)
Suntem la o rascruce a istoriei, in care fortele oculte lucreaza taina faradelegii, amagindu-ne pe calea democratiei, globalizarii si a perversiunilor de tot felul.(...) Cu toate acestea, Legiunea isi pastreaza "sfanta tinerete" pentru ca mai sunt romani care sa raspunda : " Prezent!"
" Bucura-te ca duhul stramosilor ti s-a impartasit!" - ASOCIATIA PREZENT!

7 comentarii:

  1. Toti marii nostri inaintasi au dat doveda prin marturia vietii lor de ceea ce noi cerem in rugaciunea de mantuire: Barbatie Crestineasca. Dumnezeu sa-i odihneasca in Pace!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai dau de tine ! Totul este alambicat ! Te-am cautat tot timpul, ca sa-ti urmaresc articolele. Numai bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. da..poate e din cauza schimbarii titlului de blog!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articol, frumos blog cu tot ce avem noi romanii crestini ortodocsi nevoie. Bravo.

    Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere