Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

miercuri, 26 mai 2010

Piata Universitatii - in memoria celor cazuti in lupta !

Piata Universitatii a devenit de mult un simbol in istoria noastra post-revolutionara; un simbol al libertatii dar, din pacate, si unul al blestematului "razboi romano- roman". Faptul ca unitatea unui neam reprezinta pilonul pe care se sprijina ideea de biruinta de-a lungul veacurilor, este un adevar incontestabil.
     Opusa ideii de unitate, tradarea (si implicit dezbinarea) strabate ca un fir incandescent istoria Neamului, trimitandu-ne cu gandul la fatalitate, la blestem...Astfel, nu este intamplatoare imaginea mitica a ciobanasului mioritic ucis chiar de fratii sai.Acest fenomen este ancestral si si-a facut aparitia in istoria omenirii odata cu uciderea lui Abel de catre fratele sau Cain. Se definesc astfel doua tabere bazate pe principii diametral opuse: Binele si raul.
    Revenind la istoria noastra nationala, cred ca fenomenul Piata Universitatii a reprezentat o alta dezlantuire a puterilor raului pe pamant romanesc, o manipulare josnica specifica bolsevismului, care a influentat iremediabil istoria noastra post- revolutionara. Este vorba de Piata Universitatii ca zona libera de neocomunism a Romaniei, ca zona simbol a demnitatii unui neam.Aici tinerii s-au adunat intr-un spirit de protest curat si idealist manifestat prin cantece, rugaciuni, flori si slogane anti-comuniste.Ei au simtit, cu sufletul lor nepatat de interese straine neamului, pericolul tradarii, falsul si lipsa de continut din atitudinea "noilor" tovarasi.
   Strigatul tinerilor a fost unul de alarma... Oficial,tinerii erau "golanii" coordonati de "banditii" supravietuitori ai temnitelor comuniste. Asadar, inca o data, manipularea isi tesea valul negru al minciunii aruncandu-l triumfator peste ochii opiniei publice. 
      Nu trebuie sa uitam ca libertatea si demnitatea unui neam sunt legate cu fire nevazute de cunoasterea adevarului; robia minciunii sufoca orice elan creator, orice ideal. Sub adapostul minciunii, ciuma comunista se instalase mai confortabil in structurile statului desi imaginea "zorilor democratiei" era vehiculata pretutindeni ca o marioneta stridenta de balci. Actiunea pacifista a tinerilor a fost ca o gura de aer proaspat cu care romanii s-au hranit fara sa-si dea seama. Din nefericire si ca-ntotdeauna, a existat o atitudine pasiva a majoritatii cuminti care a asistat la schingiuirea unor romani de catre alti romani. Mai mult decat atat. Imi amintesc o imagine de la televizor in care niste cetateni zambitori si mai ales respectabili aplaudau frenetic, in stil bolsevic,pe minerii care de-abia terminasera misiunea. 
   Se pune legitima intrebare: oare de ce au fost alesi tocmai minerii pentru a indeplini misiunea de "curatare" a Pietii? Nu avem nimic cu meseria de miner; se stie ca e o meserie dura si ostenitoare...De acolo, din bezna si adancurile pamantului au fost scosi acesti oameni simpli si aspri fiind trimisi in alt intuneric, in noaptea tradarii si dezbinarii. Se vehiculeaza ideea ca de fapt securistii imbracati in haine de miner au condus pe ortaci, fiind adevaratii responsabili de macelul din Piata...Este plauzibil. De unde ar fi stiut minerii cu atata precizie adresele sediilor liberale si taraniste? De asemenea remarcam faptul ca au fost batuti actori de mare prestigiu precum Ernest Maftei, Dragos Paslaru, Manuela Harabor...
   Inversunarea si salbaticia actiunii securisto-mineresti transpare si din sloganul de coloratura rosie: "Noi muncim, nu gandim!" Gandirea apare astfel  ca un pacat, ca o pacoste sau ca o molima fatala ce trebuie neaparat starpita...(a se vedea si sloganul " Moarte intelectualilor!"). Or, tocmai gandirea ne confera de fapt demnitatea de om. Rezulta astfel ca pentru "delictul" de gandire si implicit pentru demnitate s-a militat in ZONA LIBERA DE NEO-COMUNISM.
  In plus, discursul tovarasului Ion Iliescu a avut drept scop evident exprimarea cordiala a recunostintei sale fata de ortaci ca si cum acestia de-abia plantasera niste panselute cu scop decorativ prin Piata...
  Iata, asadar, unde ne poate duce robia minciunii: in starea de orbecaire, de ignoranta si de pactizare cu raul.
  Merita mentionat ca , de atunci, a aparut un termen nou in limba romana: Mineriada. Acest sufix ne poate trimite cu gandul la epopeile eroice din antichitate - Iliada, Eneida...Numai ca acum avem de-a face cu o "epopee" in care valorile sunt rasturnate; avem de-a face cu o "Iliada" intoarsa pe dos.

Un comentariu:

  1. știți cine au fost "dușmanii puterii sovietice" ?
    Va aștept sa comentăm împreună Istoria dezvăluită: DUȘMANII PUTERII SOVIETICE. Un articol foarte bine documentat, dar care merita sa fie citit de cat mai multi români.

    http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/05/istoria-dezvaluita-continuare-d-u-s-m-n.html

    RăspundețiȘtergere