Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

miercuri, 20 ianuarie 2010

NU PARASI PAMANTUL STRAMOSESC!

" Pamantul ii dorul ce musca din sufletul celor ce-l iubesc. Pamantul ii templul in care odihnesc osemintele stramosilor nostri, cu nestinsele lor mariri. Duhul lor ne vegheaza cu lacrimile lunii, cu nisipul de aur al stelelor, cu razele soarelui, murmurul apelor, geamatul de altadata al codrilor- care in vremi de primejdii le-a fost casa, imbarbatare si altar.
Din adancul pamantului rasuna si azi dangat de clopot precum si iuresul biruintelor de la Rovine, Podul Inalt, Calugareni, Selimbar, Codrii Cozminului, Marasti, Marasesti si Oituz, precum si cantece de voie buna ale horelor din zi de sarbatoare cu cer arzator si zari adanci...
Pamantul cu manastiri si brazi, leaganul si legamantul sfant pentru care stramosii nostri au luptat si au murit pentru ca urmasii urmasilor lor sa aiba un loc de veci.
Nu-l parasiti!(...) Tineretul roman, animat, insufletit si dornic de a se realiza, ispitit de acel Eldorado apusean, a plecat cu sutele de mii, lasand in paragina pamantul stramosesc. Un plan ascuns incurajeaza emigratia, elogiind generozitatea guvernantilor de a elibera pasapoarte si prin faptul ca astazi in democratie cetateanul nu mai e ostracizat. Ba mai mult, ei se lauda ca emigratia aduce valuta tarii.
Dar jocul subteran e perfid, daunator tarii si neamului. Se urmareste scurgerea peste hotare a elementului romanesc pentru a face loc strainului. In acest caz, poporul roman nu va mai avea valori autohtone si nu va mai avea continuitate in istorie. De aceea, lupta pentru intreruperea exodului romanesc trebuie incurajata si consolidata pentru ca Romania sa devina iarasi ceea ce a fost: prospera, demna, si ascultatoare de Dumnezeu in duhul stramosilor.
Avem nevoie de tineret caci in toate timpurile el a fost vestitorul, innoitorul si ziditorul. In venele sale pulseaza vigoarea, in ochii lui arde lumina, in bratul sau salasluieste sublimul.(...) Tinere roman, intoarce-te la vatra ta lasata din strabuni, sparge somnul nepasarii si inalt-o in istorie acolo unde i se cuvine, altfel disparem...Revizionismul maghiar lucreaza fatis. Ne tulbura linistea. Adapa-te din ulciorul de lumina a istoriei neamului tau(...) La ce iti foloseste o bucata de paine mai mult? Fii stapan, liber si avut la tine acasa. Aici ti-i rostul, nu despatriat pe taramuri straine. JALEA NEAMULUI TE CHEAMA."   Petru C. BACIU-fost detinut politic- vol. RASTIGNIRI ASCUNSE II

Un comentariu:

  1. Blestem celor ce vând pământul strămoşesc
    .
    Tătânii noştri stropit-au cu sânge glia ţării,
    românule de astăzi să nu o dai uitării.
    N-o da acelora străini de neamul tău
    că-n cer te vede Preaînaltul Dumniezău.

    Şi ţarina de-oi vinde la cei duşmani de ţară
    blestem vei suferi şi viaţă grea, amară.
    Rob vei ajunge, umil în bejenie
    străin lipsit de casă, pierdut în pribegie.

    Odihnă n-o să ai, căci dorul de pământ
    te va-ngropa în lacrimi, nu vei avea mormânt.
    Nici linişte în suflet, nici pace, nimic sfânt,
    dacă trădezi străbunii şi vinzi al lor pământ.

    RăspundețiȘtergere