Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

vineri, 18 decembrie 2009

Adăugaţi o legendă

Vom muri si vom fi liberi!
"Potirul durerilor era plin la acea cumpana de vremi! A luminat atunci in spiritul vostru, tinerilor, un cuvant unic: "VOM MURI SI VOM FI LIBERI!". Nu l-a rostit nimeni in vreo alta tara, in vreo alta revolutie, nici la 1789, nici la 1848, nici in 1917. Voi ati descoperit LIBERTATEA in MOARTE, dar nu in moartea ca moarte, ci in moartea ca JERTFA.
Asa a fost la inceput: Jertfa, nu moartea! "Mielul e injunghiat de la intemeierea lumii"(Apoc.13, 8)
IN jertfa voastra a rodit reinvierea Neamului. Voi asa ati trait moartea, ca jertfa; traind-o asa, moartea murise in voi mai inainte; murise frica, murise sclavia totalitara, murise josnicia materialista, murise ateismul, murise tot ce omoara viata in duhul ei divin, nemuritor.
A luminat in voi, martirii, acest inteles al ofrandei voastre pure, genuine, inteles ca nu muriti, si ca, deci, sunteti vii, tot mai vii.
Domnul vietii, Iisus Hristos, a zis: "Adevar, adevar va spun voua: cel ce asculta Cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci a trecut din moarte la viata"(Ioan5, 24). Voi ati trecut la viata de veci. Ati dobandit deplina libertate pentru voi, dar si pentru noi. Din libertatea voastra si noi devenim liberi "de cel rau".
La temelia innoirii Romaniei, la sfarsitul acestui ultim veac al mileniului sta marturie jertfa voastra a tuturor.
Ferice de Neamul care se intemeiaza si se innoieste prin jertfa in numele lui Hristos, Cel care , prin jertfa, ne-a daruit Invierea." Pr. CONSTANTIN GALERIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu