Pentru cei care mai cred!... LUPTA CONTINUA!

vineri, 4 decembrie 2009


Fiti demni!
Sunt multi care nu ne vor altfel decat dezbinati. Sunt multi care nu ne vor altfel decat asa cum nu se cuvine, nu atasati de valorile noastre romanesti. Aparati-le pe acestea, caci ele vin din adancul sufletului poporului nostru. O spun pentru ca am si durerea aceasta cand vad cam ce se intampla in societatea noastra in ziua de astazi.
Nadajduiesc ca Preabunul Dumnezeu nu va lasa sa se piarda Neamul nostru. Mai sunt si tineri care se apleaca sub epitrahilul unui duhovnic. Din fel de fel de cazuri, din fel de fel de situatii, si ca staret aici, cunosc si-mi dau seama cati romani au plecat si au uitat ca sunt romani. Este o migratie, un exod cum nu a mai fost in istoria neamului nostru.
Dar poate ca din greseli vom invata cate ceva si poate toti cei care vor ramane statornici vor fi strans uniti in jurul Adevarului, in jurul Mantuitorului nostru Iisus Hristos, care este singurul Adevar si singura Cale, singurul de poala Caruia trebuie sa ne tinem.
Nu va doresc altceva decat sa iubiti lucrurile frumoase, sa fiti cu demnitate si sa luati aminte la voi insiva , la viata voastra.
"Ia aminte la tine insuti" spune un cuvant din Sfanta Scriptura.
Ia aminte la tine insuti, pazeste-ti mintea, fii demn, fii smerit. SMERENIA nu este slugarnicie, SMERENIA este demnitate.
Va aduceti aminte, din Sfanta Evanghelie, cand Mantuitorul nostru Hristos a fost palmuit, a intrebat:" Daca am marturisit adevarul, de ce ma palmuiesti?de ce ma lovesti?". Asadar smerenie , dar si demnitate, nu slugarnicie.
fragment din cuvantul arhim. Melchisedec Velnic(staretul de la Putna) catre tinerii aflati de Anul Nou la manastire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu